3 predlogi za dekoracijo sten

Bi radi spremenili videz svojega doma, a si s tem naredili kar najmanjše stroške? Ena od rešitev je prenova oziroma dekoracija sten. Barvanje vaš dom hitro poživi in barva predstavlja majhen strošek, še posebej, če prebarvate zgolj steno ali dve. Ravno tako poceni in hitra rešitev so stenske nalepke, za fototapete pa boste odšteli nekoliko več, vendar bo učinek toliko bolj jemal dih.

Barvanje sten

Razmislite o tem, kakšna je barvna podoba vašega doma. Se vam zdi nekoliko dolgočasen in bi potreboval nekaj bolj živahnih odtenkov? Barvanje posamezne stene ali dveh lahko naredi veliko spremembo. Najprej izberite barvo, ki se po teoriji barv sklada z videzom doma.

Barvni krog

Največji učinek boste dosegli, če se odločite za barvanje z barvo, ki je na barvnem krogu nasproti tisti, ki je v domu že uporabljena. Za malo bolj nežno popestritev pa izberite že obstoječo barvo, vendar v lahkotnejšem ali močnejšem odtenku. Za barvanje lahko uporabite že pripravljene barve ali pa vam jih v trgovini zmešajo glede na barvno skalo.

Stenske nalepke

Stenske nalepke so praktične, ker ni pri njihovi uporabi nobene umazanije – čiščenje tal in umikanje pohištva ne bo potrebno. Izberite si steno, ki bi jo radi dekorirali. Odločite se glede barve in velikosti dekoracije, nato pa preverite, kakšne stenske nalepke so vam na voljo. Izbira motivov je velika, poleg slikovnih pa se lahko odločite tudi za napise. Tudi barve so pestre. Med drugim lahko izberete kovinske, na primer zlato ali srebrno.

Stenske nalepke
Stene svojega doma lahko poživite z uporabo stenskih nalepk.

Preden se lotite nameščanja stenske nalepke, steno obrišite, da na njej ne bo prahu. Dodaten bonus? Prekrijete lahko tudi steno, ki je že nekoliko umazana oziroma je na njej kak neljub madež.

Fototapete

Fototapete so ponovno v modi, nameščanje je enostavnejše kot nekoč (čeprav na splošno težje kot bi bilo barvanje ali uporaba stenske nalepke), motivi pa so izjemno sodobni in zanimivi. Lahko izbirate med podobami, ki so že pripravljene, ali pa se odločite za naročilo fototapete, ki se izdela iz vaše fotografije. Seveda mora biti ta dovolj kakovostna oziroma dovolj velika, da omogoča izdelavo fototapete. Fototapete se uporabljajo za dekoracijo posamezne stene.

Težka odločitev?

Ali se boste odločili za barvanje, stenske nalepke ali za fototapete, je odvisno tako od vašega okusa kot od denarja, ki ga boste namenili za dekoracijo sten. Zagotovo pa bo takšna dekoracija privabljala poglede in vam dala občutek, da je vaš dom popolnoma osvežen.

Torej, že veste, za katero izmed treh možnosti se boste odločili?

Buldog.si

Spletni portal Buldog.si je namenjen vsem, ki želite izvedeti več o urejanju doma in vrta. Veliko koristnih nasvetov in uporabnih napotkov boste našli tako začetniki kot tudi bolj izkušeni mojstri. Na portalu boste našli precej idej, kako si urediti popoln dom in kako poskrbeti, da bo vaš vrt obradil kar največ sadov. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijetno branje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close