Čiščenje z limono

Limona je naravnost čudovit sadež. Poleg tega, da je polna vitamina C in blagodejna za naše zdravje, je primerna tudi za čiščenje najrazličnejših površin. Zakaj vam priporočamo takšen način čiščenja? Zaradi tega, ker je vonj po limoni resnično osvežujoč in poživljajoč, seveda pa je čiščenje z limono tudi izjemno učinkovito.

Vonj po limoni vedno spominja na čistočo. Limona pa je tudi kisla, zato je čiščenje z limono antibakterijsko in antiseptično. Z njo lahko tako odstranimo vse mikrobe, ki se skrivajo po kotičkih naše kuhinje, kopalnice ali na primer dnevne sobe. Poleg tega se rumeni sadež lahko pohvali še s tem, da učinkovito razmaščuje in osvežuje. Kako ga uporabiti?

Loščenje kovin in dezinfekcija mikrovalovne pečice

Limona je sadež, s katerim lahko učinkovito očistimo baker, krom ali medenino. To storimo tako, da predmet najprej namočimo v vodi, ki smo ji dodali na polovico narezane limone. Na koncu predmete obrišemo z mehko krpo. Za večji sijaj limono posujemo s soljo.

Limona za osvežitev mikrovalovne pečice
Limona je kot nalašč za osvežitev vonja v mikrovalovni pečici.

V mikrovalovni pečici pripravljamo različne vrste hrane, zato se lahko kaj hitro navzame neprijetnih vonjav. Tudi tu bo na pomoč priskočila limona. Najprej limono narežemo na tanke rezine, ki jih položimo v posodo z nekaj vode. Nato to posodo postavimo v mikrovalovno pečico ter jo vklopimo za minutko. Vonj v pečici bo čudovit. Preostane nam le še to, da stene pečice pobrišemo z mehko krpo.

Čiščenje kopalnice ter ročno pranje posode

Čiščenje z limono se več kot odlično izkaže tudi v kopalnici. Izognite se čiščenju z močnimi abrazivnimi sredstvi! Raje iz limon iztisnite sok ter z njim popršite po površinah, ki so potrebne čiščenja. Kislina v limoni bo odstranila vodni kamen, ostanke mila ter plesen.

Čiščenje kopalnice z limono
Limonin sok je učinkovit tudi v boju proti vodnemu kamnu.

Kaj storiti, če vam nepričakovano zmanjka detergenta za pranje posode? Če imate pri roki limono, potem izkoristite njeno moč. Na rezino limone posujte nekaj soli, nato pa z njo zdrgnite posodo. Kislina bo stopila maščobe in posoda bo na novo zasijala.

Limona je primerna tudi za čiščenje oken

Bi za čiščenje oken radi uporabili učinkovito naravno čistilo? Limonin sok zmešajte z vodo, z nastalo raztopino popršite okna, nato pa jih obrišite z mehko krpo ali časopisnim papirjem.

Naj vam za konec podamo še dva uporabna nasveta:

  1. Čajno žličko limoninega soka lahko dodate v čistilo, ki ga uporabljate v pralnem stroju. Limona bo vaše perilo in oblačila navdala s svežim in prijetnim vonjem.
  2. Izdelate si lahko še naravni osvežilec zraka. V nekaj vode prekuhajte rezine limone. Pri tem se bo sproščala para, ki bo odišavila stanovanje.

Čiščenje z limono je vsekakor zelo učinkovito, zato ne preseneča, da se zanj odloča vse več gospodinj. Ste med njimi tudi vi? Veseli bomo, če nam v komentarju zaupate, za čiščenje katerih površin uporabljate limonin sok. Zagotovo bodo vaši nasveti prišli prav tudi drugim bralcem našega bloga!

Buldog.si

Spletni portal Buldog.si je namenjen vsem, ki želite izvedeti več o urejanju doma in vrta. Veliko koristnih nasvetov in uporabnih napotkov boste našli tako začetniki kot tudi bolj izkušeni mojstri. Na portalu boste našli precej idej, kako si urediti popoln dom in kako poskrbeti, da bo vaš vrt obradil kar največ sadov. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijetno branje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close