Dekoracija otroške sobe: stenske nalepke

Za prijetno kakovost bivanja ni dovolj, da imamo na voljo prostore, ki so funkcionalni, temveč si želimo tudi prostore, ki so lepi. Ljudje smo v prvi vrsti vizualna bitja, saj so oči naš najbolj pomemben čut. Skozi oči dobivamo najbolj pomembne informacije, na podlagi katerih sprejemamo svoje odločitve, si ustvarjamo mnenja in sodbe, prav tako pa vizualne informacije vplivajo tudi na naše počutje. Prav zato se dobro počutimo zgolj v domu, ki ni le varen in topel, temveč nam mora tudi estetsko ustrezati. To ima na nas še kako pomemben vpliv.

Dobro in sproščeno počutje si želimo predvsem v prostorih, ki jih najpogosteje uporabljamo. Če govorimo o odraslih, je to dnevna soba, pri otrocih pa je seveda bistvena otroška soba. To je prostor, kjer ne le spijo, temveč se tudi učijo, igrajo in družijo, kjer se razvijajo njihove sposobnosti in spretnosti, kjer zasije njihova domišljija. Kako lahko hitro ustvarite dobro vzdušje v sobi svojega otroka? V veliko pomoč so vam lahko stenske nalepke, s katerimi je povsem enostavno popestriti otrokovo sobo in jo spremeniti v spodbudno kraljestvo domišljije.

Stenske nalepke za vse starosti

Dekoracija mora biti vedno prilagojena otrokovi starosti in njegovim zanimanjem. Glede prvega videza otroške sobice se odločijo starši, ki ustvarijo sobo za dojenčka z veliko mero skrbnosti, pri tem pa običajno želijo, da bi bile stene barvite in s pozitivnimi motivi, ki bodo otroku najprej zanimivi za opazovanje, nato pa jih bo začel prepoznavati ter vključevati v svojo igro.

Večji otroci pa seveda že sami izražajo svoje želje in tako si zaželijo dekoracijo po svoji meri. Deklice si sprva zaželijo metuljčke, nato princeske ali junakinje iz dekliških risank, nato morda kaj iz sveta mode ali pop glasbe. Dečki si želijo robote, letala, avtomobile, kasneje jih začnejo zanimati inštrumenti, video igre, šport …

Otroške stenske nalepke so prilagodljive. Nalepko brez velikih posegov v sobo lahko enostavno namestite, prav tako pa tudi brez težav odstranite in zamenjate. To pomeni, da ni težav, če bi radi sobo sproti prilagajali. Okus za estetiko se tudi pri otrocih spreminja, z dekorativnimi nalepkami pa mu lahko enostavno sledimo.

Dekoracija je namenjena popestritvi!

Vsaka soba, ki je sveže prepleskana in opremljena s pohištvom, je vsekakor lepa, vendar pogosto dolgočasna in ne ponuja stimulacije. Prav zato se odločamo za dekorativne elemente, ki jo popestrijo. Svetilke, blazine, preproge, zavese in podobno lahko vedno nadgradimo tako, da se doda otroška stenska nalepka. Izberite jo v barvi, ki je kontrastna steni in drugi opremi, saj s tem pritegne veliko pozornosti in naravnost zasije. Sicer pa ni nujno, da je nalepka zgolj v eni barvi. Lahko jih tudi kombinirate in s tem prostor še bolj popestrite.

Otroške stenske nalepke ne spadajo zgolj nad posteljo

Še ena prednost, ki jo prinaša dekoracija z nalepkami, je v tem, da niso na voljo zgolj različne barve in motivi, temveč lahko nalepko pravzaprav namestite na vsako ravno in gladko površino. Ni potrebno, da je napis ali podoba prav na steni nad posteljo. Kadar je soba manjša in ni veliko praznega prostora, ste lahko nekoliko bolj domiselni in dekorirate celo strop, sicer pa se otroška dekorativna nalepka lahko namesti tudi na vrata, na omaro, na ogledalo, pa tudi na gladka tla.

Buldog.si

Spletni portal Buldog.si je namenjen vsem, ki želite izvedeti več o urejanju doma in vrta. Veliko koristnih nasvetov in uporabnih napotkov boste našli tako začetniki kot tudi bolj izkušeni mojstri. Na portalu boste našli precej idej, kako si urediti popoln dom in kako poskrbeti, da bo vaš vrt obradil kar največ sadov. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijetno branje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close