Opremite stanovanje z dekorativnimi svetili

Bi radi v svoje stanovanje vnesli svežino, pa nimate prave ideje, s čim bi to najlažje in najbolje naredili? Eno izmed možnosti vsekakor predstavljajo dekorativna svetila, ki so danes na voljo v poljubnih stilih in oblikah. Skorajda bi že lahko dejali, da ni oblike, kakršne svetila za ustvarjanje prijetne klime v prostoru ne bi imela.

Ponudniki z izvirnimi idejami ne prihajajo le iz tujine, temveč jih je mnogo tudi v Sloveniji. Več ponudnikov pa ne pomeni le več izbire, temveč tudi večjo konkurenco in posledično nižje cene. Kakovostna in estetsko dovršena dekorativna svetila so vam tako na voljo po relativno ugodnih cenah. No, seveda obstajajo tudi takšna, za katera boste morali odšteti zvrhan kupček denarja.

Dekorativna namizna ter talna svetila

Dekorativno svetilo LavaMed dekorativnimi svetili so najpogostejša namizna in talna. Dekorativna namizna svetila so majhna, služijo pa predvsem poudarjanju elementov na klubski mizici. Obstajajo tudi takšna, ki so v prvi vrsti namenjena občudovanju, npr. pokončna dekorativna namizna svetila Lava, ki s pretakanjem snovi in svetlobnimi učinki ukradejo marsikateri pogled.

Poleg namiznih so zelo priljubljena tudi dekorativna talna svetila. Največkrat jih postavimo v kot dnevnega prostora, kjer s funkcijo uravnavanja jakosti svetlobe pričaramo točno takšno vzdušje, kakršno se nam ob danem trenutku najbolj dopade. Takšno svetilo je npr. odlično za prijeten ambient med ogledom filma, v pomoč pa je tudi pri branju.

Obstajajo tudi druge vrste dekorativnih svetil, tako viseča kot stropna in stenska, vendar mora pri omenjenih treh prevladovati funkcionalnost nad estetiko.

Svetila niso le dekorativna, temveč tudi uporabna

Marsikdo ob besedni zvezi dekorativno svetilo najprej pomisli le na estetski element, torej na neko dodano lepotno vrednost, ki jo svetilo vnese v prostor. Ne bomo trdili, da takšna svetila ne obstajajo, vendar pa so največkrat dekorativna svetila vse prej kot le to, saj so tudi uporabna. Kot smo že dejali, pridejo prav pri branju ali ogledu filma, seveda pa lahko v prostor vnesejo tudi močnejši soj svetlobe, ki funkcionalno osvetli določen predel sobe.

Buldog.si

Spletni portal Buldog.si je namenjen vsem, ki želite izvedeti več o urejanju doma in vrta. Veliko koristnih nasvetov in uporabnih napotkov boste našli tako začetniki kot tudi bolj izkušeni mojstri. Na portalu boste našli precej idej, kako si urediti popoln dom in kako poskrbeti, da bo vaš vrt obradil kar največ sadov. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijetno branje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button