Fototapete kot močan atribut notranje opreme

Dekorativne fototapete so ponosno zakoračile v sodobna stanovanja, potem ko so že prepričale v hotelih, restavracijah in modnih trgovinah. Vsak prostor ima svoje posebnosti, zato je treba pri izbiri stenske dekoracije dobro premisliti, priporočljivo pa se je tudi posvetovati z bližnjimi ter po začetnem navdušenju nad določeno fototapeto kakšno noč ali dve prespati. Ni namreč dovolj, da se navdušimo nad konkretnim vzorcem, ne da bi ga postavili v kontekst z ostalo stanovanjsko opremo.

Zagotovo niso vsi prostori primerni za vse motive. Močne barve in kričeči potiski na primer niso pričakovana izbira za v spalnico. Ker je ponudba fototapet na trgu zelo velika, lahko izbirate med neskončnim nizom različnih stilov. Toda če se nekega dne vaš okus spremeni, ali pa tudi ne, in ste si le zaželeli nov vzorec, menjava fototapete ne bo povzročila nobene trajne ali vidne poškodbe na zidu.

Fototapeta - San Francisco
Eno izmed pogostih izbir predstavlja fototapeta z mestom San Francisco.

Napredni materiali omogočajo tudi tridimenzionalne stenske obloge, ki dajo prostoru poseben učinek globine. Še posebej minimalistično opremljena stanovanja so lahko pravi poligon za tovrstna preizkušanja. Vključno z živahnimi barvami in tudi precej drznimi motivi.

Naj fototapete pričarajo prijetno vzdušje

Čeprav obstaja več vrst fototapet, vse druži en namen: popestriti prostor, zapolniti praznino, pobožati čutila. Tako ne preseneča, da so fototapete vse bolj zaželen element sodobnega oblikovanja. Navsezadnje vas lahko popeljejo v gozd, ki se blešči v popoldanski svetlobi in je igra senc ob potoku pravo nasprotje življenja v sivi stolpnici sredi mesta. Tudi v sončni zahod lahko zrete v svoji spalnici ob katerem koli delu dneva in katerem koli vremenu.

Motivov in najrazličnejših barvnih kombinacij je zares ogromno, a vendar številna podjetja ponujajo možnost, da pripravijo fototapete po vaših zamislih, z zelo osebnim motivom, ki v prostoru gotovo pusti poseben pečat.

Buldog.si

Spletni portal Buldog.si je namenjen vsem, ki želite izvedeti več o urejanju doma in vrta. Veliko koristnih nasvetov in uporabnih napotkov boste našli tako začetniki kot tudi bolj izkušeni mojstri. Na portalu boste našli precej idej, kako si urediti popoln dom in kako poskrbeti, da bo vaš vrt obradil kar največ sadov. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijetno branje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button