Kaj potrebujem za gradnjo montažne hiše?

Se odločate za gradnjo montažne hiše? Odločitev za lastno hišo vsekakor ni mačji kašelj, zato smo prepričani, da se po vaši glavi podi čredica vprašanj, na katera morda še nimate odgovorov. Še preden jo boste lahko začeli graditi, morate pomisliti na to, kako se ustrezno pripraviti na gradnjo vaše sanjske tipske montažne hiše. V nadaljevanju vam opisujemo, kaj vse potrebujete, in sicer od ideje do ključa.

Gradnja montažne hiše se seveda prične z izborom primerne parcele. Pri tem bodite pozorni na to, da je parcela namenjena gradnji objektov. Uredite ustrezno komunalno opremljenost in priključke. Nato se odločite za to, kakšna montažna hiša bo stala na vaši parceli in z izvajalcem podpišite pogodbo. Če ne veste, na koga bi se obrnili, vam priporočamo podjetje Rihter d.o.o., ki vas pri gradnji zagotovo ne bo razočaralo. Pri izboru tipske montažne hiše se lahko odločite za katero koli hišo iz njihovega kataloga.

  • Montažna hiša Rihter 114/2

Vse tipske montažne hiše podjetja Rihter d.o.o. si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Nato sledi ureditev projektne dokumentacije, ki jo potrebuje montažna hiša. Pridobitev vseh dovoljenj je lahko precej dolgotrajen postopek, zato bodite pripravljeni na morebitne komplikacije. Svetujemo vam, da se obrnete na strokovnjake, ki vam bodo pomagali do vseh potrebnih gradbenih dovoljenj. Poskrbite tudi za financiranje in subvencioniranje vaše montažne hiše.

Izberite financiranje, ki je za vas najbolj ugodno

Priporočamo vam ekološke kredite, kjer pa morate predložiti dokazilo o gradnji energetsko varčne hiše. Pridobite lahko tudi subvencijo, in sicer za določene razrede energijske varčnosti, ki jih bo imela vaša montažna hiša, za toplotno črpalko, prezračevanje z rekuperacijo in tako naprej.

Na koncu sledi še sama izdelava in postavitev hiše. Izdelava se prične v proizvodnji, poglavitna prednost izdelave montažne hiše pa se skriva v tem, da je neodvisna od vremenskih pogojev. Po končanem procesu v proizvodnji pa se posamezni elementi, ki jih bo imela vaša montažna hiša, prepeljejo na gradbišče in postavijo na temeljno ploščo. Ker je postavitev izjemno hitra, ne bo trajalo dolgo, da boste uživali v svojem povsem novem, energetsko učinkovitem domu.

Buldog.si

Spletni portal Buldog.si je namenjen vsem, ki želite izvedeti več o urejanju doma in vrta. Veliko koristnih nasvetov in uporabnih napotkov boste našli tako začetniki kot tudi bolj izkušeni mojstri. Na portalu boste našli precej idej, kako si urediti popoln dom in kako poskrbeti, da bo vaš vrt obradil kar največ sadov. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijetno branje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close