Zakaj postaviti hišo iz lesa?

Razmišljate o novem domu? Sanjate o svoji hiši, ki bo zadovoljila vse vaše želje in potrebe? Če se zanimate za nakup ali izgradnjo lesene hiše, potem morate obvezno brati naprej.

Tako kot povsod prihaja dandanes tudi pri gradnji hiš do velikih napredkov, za to pa se lahko zahvalimo predvsem stalnemu razvoju tehnologije. Srečujemo se z novimi načini gradnje ter z uporabo vedno novih materialov. Vseeno pa lahko rečemo, da se prav noben način gradnje ne more pohvaliti s tako številnimi prednostmi, kot jih ima gradnja hiše z lesom.

Vse prednosti lesene hiše

Mislite, da poznate vse prednosti, ki vam jih lahko ponudi bivanje v leseni hiši? V nadaljevanju vam jih predstavljamo kar deset!

  1. Les je človek že od nekdaj uporabljal za gradnjo svojih prebivališč. Ker je les obnovljiv material, ga imamo vedno dovolj na razpolago. S stalnim zasajanjem dreves pa poskrbimo še za to, da ga bodo uporabljali tudi rodovi, ki pridejo za nami.
  2. Gradnja hiše z lesom je prav tako prijazna do okolja, saj za gradnjo uporabljamo naravni material, ki okolja ne obremenjuje.
  3. Les se pri gradnji naravnost odlično izkaže, saj ga lahko na povsem enostaven način obdelujemo in oblikujemo.
  4. Poleg tega je les naravni toplotni izolator, zato nam lesena zgradba v primerjavi s kamnito, betonsko ali opečno hišo prihrani veliko več energije.
  5. Les ima sposobnost absorbiranje vlage. Kaj to pomeni? Ko je vlage v prostoru preveč, le-to les vpije, ko pa je vlage premalo, jo začne vračati nazaj v prostor.
  6. Za les je značilno tudi to, da absorbira hrup oziroma je odličen zvočni izolator, zaradi česar je hiša tiha, sproščujoča in mirna.
  7. Prav tako je tudi zelo obstojna, saj je njena življenjska doba tudi preko 100 let.
  8. Pri sodobnih lesenih gradnjah je les premazan s posebno zaščito, zaradi česar so takšne hiše odporne na požare.
  9. Pravilno zasnovana hiša je bolj varna tudi v primeru naravne katastrofe, kot je potres. Hiša iz masivnega lesa ima veliko veznih elementov, zato prenese več obremenitev kot zidana hiša.
  10. Gradnja hiše z lesom je skrbno načrtovana. Zaradi načina gradnje je takšna hiša postavljena veliko hitreje kot hiše, narejene iz kamna ali betona. Zaradi hitre gradnje pa seveda prihranimo kar nekaj denarja. To je odlična novica za vse, ki morajo pri gradnji gledati na vsak evro.

Našteli smo vam kar nekaj razlogov, ki vam bodo olajšali odločitev glede nakupa svoje sanjske hiše. Za še več informacij o bivanju v masivni leseni hiši pa kliknite tukaj.

Buldog.si

Spletni portal Buldog.si je namenjen vsem, ki želite izvedeti več o urejanju doma in vrta. Veliko koristnih nasvetov in uporabnih napotkov boste našli tako začetniki kot tudi bolj izkušeni mojstri. Na portalu boste našli precej idej, kako si urediti popoln dom in kako poskrbeti, da bo vaš vrt obradil kar največ sadov. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijetno branje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close