Izbira kopalniške preproge

Pri opremljanju kopalnice moramo paziti, da se elementi med seboj stilsko dopolnjujejo. Poleg estetskega vidika je zelo pomemben tudi varnostni, še posebej, kar se tiče kopalniške preproge. Če obstoječa kopalniška preproga ne zagotavlja ustreznega nivoja varnosti pred zdrsom, je vsekakor pametno razmisliti o nakupu nove. Nikoli namreč ne vemo, kdaj lahko pride do padca, ki se lahko konča tudi tragično.

Razmislek o nakupu je še posebej na mestu, ko ima družina majhne otroke, katerim nikoli ne zmanjka energije. Ponavadi je v takšnih primerih le vprašanje časa, kdaj bo prišlo do prvega zdrsa in kako hude posledice bo imel.

Protizdrsna zaščita na spodnjem delu preproge

Naj bo pri nakupu kopalniške preproge vaša prva naloga, da preverite njen spodnji del in pogledate, če ima preproga sloj protizdrsne zaščite. Lahko je iz gume ali kakšnega drugega nedrsečega materiala. Ko se boste prepričali, da je proizvajalec ustrezno poskrbel za varnost, se osredotočite na naslednja dva vidika, funkcionalnega in estetskega.

Kopalniška preproga in njena funkcionalnost

Tla kopalnice so največkrat keramična. Sicer lepa na pogled, vendar pogosto spolzka in hladna. Kopalniška preproga poskrbi, da nas na mrzlih tleh ne zebe v bose noge, vendar to ni njena glavna funkcija. Najpomembnejše je, da preproga vpije vodo in nam osuši mokre podplate. Zato moramo pri nakupu kopalniške preproge gledati tudi na njeno vpojnost.

Kopalniška preproga Cascade
Na sliki je kopalniška preproga Cascade iz spominske pene.

Na voljo so nam klasične bombažne preproge, preproge izdelane iz frotirja, iz naravnih bambusovih vlaken, priljubljene pa so tudi preproge iz spominske pene, ki poleg odličnega vpijanja vode tudi blaži silo teže, kar pomeni, da je takšna kopalniška preproga zelo udobna.

Na kaj moramo še paziti pri nakupu kopalniške preproge?

Kot smo napisali že v začetku, moramo paziti tudi na to, da se kopalniška preproga stilsko sklada s preostalo opremo kopalnice in hkrati tudi s keramičnimi ploščicami. Danes je ponudba različnih barv, vzorcev in materialov res izredno velika, zato je v poplavi produktov kar težko izbrati pravega. Še posebej, če želimo pri nakupu upoštevati tudi prej omenjena varnostni in funkcionalni vidik.

Ena izmed preprog, ki upošteva vse tri vidike, je kopalniška preproga Cascade, izdelana iz spominske pene, spodnji del je nedrseč, moderno oblikovana zasnova pa se sklada z večino sodobnih kopalnic. Njena velikost je 60 x 40 cm, kar je idealno, da jo postavimo pred tuš kabino ali kad. Preproga za kopalnico Cascade je tudi pralna, zato ni bojazni, da bi sčasoma izgubila na estetski vrednosti.

Buldog.si

Spletni portal Buldog.si je namenjen vsem, ki želite izvedeti več o urejanju doma in vrta. Veliko koristnih nasvetov in uporabnih napotkov boste našli tako začetniki kot tudi bolj izkušeni mojstri. Na portalu boste našli precej idej, kako si urediti popoln dom in kako poskrbeti, da bo vaš vrt obradil kar največ sadov. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijetno branje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button