Uporabni kuhinjski aparati in pripomočki

Delo v kuhinji je lahko prijetno, lahko pa še kako nevšečno. Pri mnogih družinah je tako, da kdor pride prvi domov iz službe, mora skuhati kosilo. Včasih se delo zavleče v pozne popoldanske ure, zato je tudi kosilo pripravljeno pozno.

Pri kuhanju si lahko pomagamo z različnimi kuhinjskimi aparati in pripomočki, ki delo olajšajo in pospešijo. Prav tako pa so kuhinjska opravila lahko z modernimi aparaturami mnogo bolj zabavna. Čas hitreje mine, kosilo pa je tudi pripravljeno hitreje. Pa si oglejmo nekaj takšnih pripomočkov, ki nam pri pripravi jedi znajo priti še kako prav.

Keramični kuhinjski noži

Keramični kuhinjski noži so se iz sveta visoke kulinarike relativno hitro prenesli tudi v moderna gospodinjstva. Z njimi lahko režemo hitreje kot z običajnimi jeklenimi noži, saj se hrana nanje ne prijemlje.

Keramični kuhinjski noži

Prav gotovo bomo z uporabo keramičnih nožev privarčevali kakšno minuto, še posebej, če bomo pripravili kosilo z veliko zelenjave, kjer se rezanju skorajda ne moremo izogniti. Da bo nož kar najdlje ostal oster, režimo le na lesenih in plastičnih rezalnih deskah, prav tako se izogibajmo pranju keramičnih nožev v pomivalnem stroju.

Posoda s keramičnim premazom

Ne le, da je keramična posoda zdravju precej bolj prijazna od klasične kovinske, tudi kuhanje in pečenje v njej je precej bolj priročno. Spodnja površina se segreva bolj enakomerno, premaz pa preprečuje, da bi se hrana prismodila ali prijela na dno.

Keramična posoda

Zaradi enakomernega segrevanja bomo jedi lahko pripravili hitreje, poleg tega pa bomo imeli precej manj dela tudi s pomivanjem, saj je keramično posodo izjemno enostavno očistiti. In še nekaj, pri kuhi oziroma peki bomo lahko uporabili precej manj olja kot sicer.

Kuhinjski mešalnik za pripravo juhe

Da, prav ste prebrali, za pripravo juhe sploh ne potrebujemo posode. Dovolj bo napreden kuhinjski mešalnik, s katerim lahko poleg juhe pripravimo tudi druge jedi in napitke, npr. smoothije.

Kuhinjski mešalnik za juho

Če se vrnemo k juham, v mešalniku lahko vodo zavremo, v kateri skuhamo in hkrati tudi zmiksamo vse potrebne sestavine. V primeru, da želimo v juhi imeti koščke zelenjave, lahko le-te damo v poseben filter, kjer sestavine ostanejo cele. Kuhinjski mešalnik ima tudi funkcijo gretja, kar pomeni, da nam juhe ne bo potrebno prelivati v posodo in je greti na štedilniku.

Plastične posodice za shranjevanje živil

Plastične posodice, v katere lahko shranimo živila tako v trdni kot v tekoči obliki, pridejo vedno prav. Tako si lahko že vnaprej nasekljamo sestavine, jih damo v posodice, ki jih hermetično zapremo, nato pa posodice postavimo v hladilnik.

Plastične posodice

Ko bomo naslednji dan prišli iz službe, bo za pričetek kuhe že vse pripravljeno. Zakaj si ne bi stvari poenostavili, če vemo, da bomo naslednji dan prišli pozno z dela, po možnosti pa se nam bo že kmalu mudilo na drugo obveznost …

Buldog.si

Spletni portal Buldog.si je namenjen vsem, ki želite izvedeti več o urejanju doma in vrta. Veliko koristnih nasvetov in uporabnih napotkov boste našli tako začetniki kot tudi bolj izkušeni mojstri. Na portalu boste našli precej idej, kako si urediti popoln dom in kako poskrbeti, da bo vaš vrt obradil kar največ sadov. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijetno branje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button