Nasveti za opremljanje stanovanja

Le kdo se ne veseli časa, ko se bo s svojim partnerjem odselil v lasten dom in si ustvaril družino. Misel na opremljanje stanovanja je ponavadi lepa in pomirjujoča, a nemalokrat se izkaže, da naloga še zdaleč ni tako enostavna. Izbira opreme in načrtovanje njene postavitve zahtevata svoj čas za tehten premislek, seveda pa vam tudi v tem primeru lahko na pomoč priskočijo strokovnjaki, ki bodo prostor v veliki večini načrtovali namesto vas. Priporočamo vam, da v procesu aktivno sodelujete, saj boste konec koncev v novem gnezdecu bivali prav vi, zato je ključno, da boste z izbrano opremo zadovoljni in da boste v prostore vnesli tudi svoje ideje.

Pri oblikovanju idej naj vam bo v pomoč nekaj naših nasvetov za opremljanje stanovanja.

Izbira sloga notranje opreme

Najprej se morate vprašati, kakšen slog vam najbolj ustreza. Dandanes prevladuje moderni slog s svojimi ostrimi ali dovršeno zaobljenimi linijami, vsekakor pa se še vedno najde veliko družin, ki jim bolj ustreza rustikalni slog. S svojo domačnostjo in toploto namreč v ljudeh vzbuja mir, kar v današnjih časih pride še kako prav.

Feng shui spalnica
Moderna spalnica, urejena in opremljena v feng shui slogu.

Če verjamete v pozitivne in negativne energije, pa boste morda želeli svoj dom opremiti v slogu feng shui, ki daje poudarek prav na pretok energije. Ko se s partnerjem dogovorite glede osnovnega sloga, se opremljanje stanovanja lahko prične.

Več o opremljanju stanovanja in idejah za rustikalen dom boste našli na spletnem naslovu https://www.nasveti.net/ideje-za-dom.

3D izris notranje opreme

Če vam finance dopuščajo, se odločite za izvajalca, ki vam bo izdelal računalniški 3D izris notranje opreme. Tako boste še pred izvedbo natančno vedeli, koliko prostora bodo zavzeli posamezni elementi, kot so mize, stoli, omare, regali, postelje … Večina programov za 3D izris je že tako izpopolnjenih, da vam lahko vizualizirajo tudi najmanjše detajle, npr. police, vaze, preproge, kozarce in krožnike na mizah … Tudi to je zelo pomembno, saj boste na ta način veliko lažje našli osnovno barvno kombinacijo, ki pri opremljanju stanovanja igra eno izmed najpomembnejših vlog.

Torej, če se le da, naj vam strokovnjaki pripravijo vpogled v vaše virtualno stanovanje, saj se boste s tem izognili morebitnemu kasnejšemu stresu, stanovanje pa bo opremljeno v skladu z vašimi željami.

Opremljanje majhnega stanovanja

Če je vaše stanovanje majhno, morate razmisleku nameniti še nekaj dodatnega časa. Majhno stanovanje je sicer bolj simpatično in precej lažje za pospraviti kot veliko, vendar opremljanje zahteva posebno pozornost. Zavedati se morate, da boste za opremljanje stanovanja potrebovali precej manj opreme, zato pa bo morala biti ta toliko bolj funkcionalna in premišljeno izbrana. Navajamo nekaj nasvetov, ki vam znajo pomagati pri načrtovanju manjšega stanovanja:

  • Ne kupujte masivnih kosov pohištva, saj zavzamejo več prostora, glavna težava pa je v tem, da optično prostor naredijo še manjši, kot je v resnici.
  • Klubska mizica naj bo pravokotna, saj boste tako lahko nanjo postavili več stvari kot na okrogli. Spodaj naj ima še poličko, saj vam bo dodaten prostor prišel še kako prav. Zaradi možnosti poškodb se izogibajte ostrim robovom.
  • Kupite manjši kavč, ki pa se ga lahko raztegne. Tako bo vaš dnevni prostor hkrati predstavljal tudi sobo za goste, zagotovo pa bo raztegljiv kavč prišel prav tudi vam, ko si boste želeli v udobnem položaju ogledati celovečerni film.
  • Prostor poskušajte čim bolje izkoristiti vertikalno gledano. To pomeni, da si omislite visoke omare z zadostnim številom polic. Odlična je tudi vgradna omara z drsnimi vrati, predvsem ob spalnici, ki služi kot garderoba.

Na opremljanje stanovanja ne glejte kot na nujno zlo, temveč se vživite v vlogo ustvarjalca svojega novega doma in se prepustite kreativnemu toku.

Buldog.si

Spletni portal Buldog.si je namenjen vsem, ki želite izvedeti več o urejanju doma in vrta. Veliko koristnih nasvetov in uporabnih napotkov boste našli tako začetniki kot tudi bolj izkušeni mojstri. Na portalu boste našli precej idej, kako si urediti popoln dom in kako poskrbeti, da bo vaš vrt obradil kar največ sadov. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijetno branje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button