Popestrite si oblačen dan

Letošnje poletje ljubiteljem sonca in visokih temperatur ni najbolj naklonjeno. Težko najdemo tri zaporedne sončne dni brez padavin, zato se letos tudi težje odpravimo na dopust. Tudi v sosednjih državah, npr. na Hrvaškem, je stanje podobno. Zdi se, da je to leto precej več ljudi ostalo doma. Seveda k temu ne botrujejo le vremenske razmere, temveč tudi finančni položaj, ki, kot vemo, ni ravno blesteč. No, da se ne bomo preveč oddaljili od današnje tematike … Tokrat bomo pisali o tem, kako si lahko na oblačen dan, ko ne vemo niti tega, kaj bi počeli sami s seboj, popestrimo dan v obliki zabave.

Namesto da doma cel dan sedite za televizijskim ekranom, računalnikom ali telefonom, medtem ko zunaj pada dež, si raje vzemite kakšno urico časa za druženje.

Namizne igre, kjer štejejo izkušnje in spretnost

Ob besedni zvezi »namizne igre« večina najprej pomisli na razne družabne igre s kockami, opisnimi kartami in igralno površino (kot so npr. igre Naseljenci otoka Catan, Monopoli, Activity, Pictionary, Risk ipd.). Te igre običajno zahtevajo vsaj štiri igralce, kar je ponavadi glavni razlog, da jih ne moremo igrati prav pogosto. Torej, za deževne dni, ko se nam ne ljubi vabiti preveč prijateljev, pridejo bolj v poštev igre za manj igralcev. Predstavili vam bomo dve, kjer spretnost in izkušnje štejejo največ.

Namizni ročni nogometZelo priljubljen je namizni ročni nogomet za dva igralca. Izdelan je iz trpežnega ogrodja, ročice so kovinske, žogica in igralci pa lepo oblikovani. Celotna konstrukcija tehta le slaba dva kilograma in pol, tako da je namizni nogomet lahko prenosljiv. Prezreti ne gre tudi cene, saj ga pri večini ponudnikov dobite že za približno 40 €, kar je primerljivo s klasičnimi namiznimi igrami.

Namizni biljardČe vam nogomet ni najbolj pri srcu, obstaja alternativa. Mini biljard miza je kot nalašč za vse ljubitelje biljarda. Občutek zadovoljstva sicer ni tako velik kot pri pravem biljardu, vendar se v deževnih dneh še kako prileže odigrati kakšno igro. Pri tej igri je dobro, da pravzaprav ne rabite soigralca, saj lahko trenirate kar sami. Je pa res, da je v dvoje lepše. Tudi namizna biljard miza je v povprečju na voljo za okoli 40 €, zaradi majhne teže (okoli 3 kg) pa je lahko prenosljiva.

Namizni ročni nogomet in mini biljard lahko tudi …

… odnesete s seboj v pisarno, če vam seveda okoliščine to dopuščajo. Ob pavzi je vsekakor mikavno odigrati igro ali dve, saj s tem delovno klimo dvignete na višji nivo in si napolnite baterije za nadaljnje delo.

Prav tako lahko namizni nogomet ali namizni biljard odpeljete s seboj na dopust. Zaradi manjših dimenzij (dolžina / širina približno pol metra) lesena konstrukcija ne bo zavzela veliko prostora. Organizirajte turnir in preizkusite svojo strategijo in motorične sposobnosti. Otroci bodo naravnost navdušeni.

In še nasvet za konec: podarite namizni nogomet ali mini biljard kot rojstnodnevno darilo. Prepričani smo, da boste podarili najlepše darilo, kdorkoli že ga bo dobil, pa tega zagotovo ne bo nikoli pozabil.

Buldog.si

Spletni portal Buldog.si je namenjen vsem, ki želite izvedeti več o urejanju doma in vrta. Veliko koristnih nasvetov in uporabnih napotkov boste našli tako začetniki kot tudi bolj izkušeni mojstri. Na portalu boste našli precej idej, kako si urediti popoln dom in kako poskrbeti, da bo vaš vrt obradil kar največ sadov. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijetno branje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button