Prihranite prostor v garderobni omari

So vaše garderobne omare vedno nabito polne? Si ves čas govorite, da si boste vzeli dan, ko boste naredili red, in oblačila, ki jih ne potrebujete več, predali humanitarni organizaciji? Lahko ste prepričani, da je ta zgodba dobro poznana številnim gospodinjstvom v Sloveniji. Na srečo se da prostor v omari na enostaven način povečati, in to brez da bi se morali česarkoli znebiti. Seveda, če določenih oblačil že leta niste uporabili, je vsekakor smotrno, da jih podarite ljudem v stiski, ki jih bodo še kako veseli.

Kaj torej lahko naredite, da bo garderobna omara sprejela več kosov oblačil, obutve, posteljnine, igrač in podobnih zadev? Predstavljamo vam dve rešitvi.

Zložljivi obešalniki za oblačila

Zložljivi obešalnikiKot izredno koristni so se pri nalogi, da v garderobno omaro pospravimo več kosov oblačil, izkazali zložljivi obešalniki za oblačila. Gre za tako imenovan »best seller« paket, v katerem dobite 8 obešalnikov. Posamezen obešalnik v dolžino meri 23 cm, sestavljen pa je iz petih delov, na katere lahko obesite posamezne obešalnike z oblačili.

Ko imate oblačila nameščena na obešalnike, lahko glavni obešalnik obesite le na en del, da visi z vodoravnega droga garderobne omare. Tako privarčujete zelo veliko prostora, omembe vredno pa je še to, da lahko nanje obesite tudi težje kose oblačil, npr. zimske plašče ali jeans hlače, saj so obešalniki za oblačila zelo trpežni.

Vakuumske vreče za shranjevanje oblačil

Vakuumske vreče za oblačilaPrvo možnost, uporabo zložljivih obešalnikov, v garderobni omari odlično dopolnjujejo vakuumske vreče za shranjevanje oblačil. Pravzaprav to niso vreče le za shranjevanje oblačil, saj vanje lahko shranite tudi rjuhe, odeje, plišaste živali in podobno. Namenjene so predvsem shranjevanju kosov, ki jih ne potrebujete pogosto.

Vakuumske vreče lahko uporabite tudi za shranjevanje sezonskih oblačil, kot so razne puhovke in debeli puloverji, ter letnih in zimskih odej. Če se boste odločili za nakup, vam priporočamo, da se odločite za takšne, ki se hermetično zapirajo na stisk, saj z raznimi spenjalnimi palicami  in zadrgami lahko nastopijo težave.

Za izsesavanje zraka uporabite kar domači sesalnik, vendar ne izsesajte ven popolnoma vsega zraka, temveč ga približno 1/3 pustite v vreči. Tako bo sicer resda vreča zavzela malo več prostora, kot bi ga sicer, vendar pa bodo zaradi tega oblačila ostala nepoškodovana in nezmečkana.

Če vam okoliščine dopuščajo, lahko vakuumske vreče za shranjevanje oblačil pospravite tudi pod posteljo. Tako bo v garderobni omari ostalo več prostora za pomembnejše kose oblačil.

Buldog.si

Spletni portal Buldog.si je namenjen vsem, ki želite izvedeti več o urejanju doma in vrta. Veliko koristnih nasvetov in uporabnih napotkov boste našli tako začetniki kot tudi bolj izkušeni mojstri. Na portalu boste našli precej idej, kako si urediti popoln dom in kako poskrbeti, da bo vaš vrt obradil kar največ sadov. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijetno branje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Back to top button