Nad umazanijo z ročnim parnim čistilcem

Včasih je kar neprijetno opazovati, kako hitro se v stanovanju nabirata prah in umazanija. Posesamo stanovanje, obrišemo prah s polic in omar, pomijemo umivalnike in sanitarne armature, po možnosti si vzamemo tudi čas za stepanje preprog in odeje na sedežni garnituri. Čez tri dni pa že lahko opazujemo, kako je na tleh ponovno prašno, na sanitarnih armaturah se nabira vodni kamen, umivalniki se ne bleščijo več, da o preprogi pred vhodnimi vrati sploh ne govorimo. Znova in znova spoznavamo, da bi bilo mnogo bolje, če bi delo lahko opravili hitreje in z manj napora. No, najbolje bi bilo, če bi stanovanje kar za vedno ostalo čisto, toda na žalost je to možno le v pravljicah.

Čeprav izgleda, kot da smo prepuščeni situaciji in rešitve ni, le-ta vsekakor obstaja. Ročni parni čistilec je odličen pripomoček, ki ga lahko uporabimo pri najrazličnejših gospodinjskih opravilih. Dela z njim opravimo mnogo hitreje, izognemo se uporabi zdravju škodljivih čistil, poleg tega pa s kakovostnim produktom stanovanje očistimo temeljiteje, kar pomeni, da si bomo med posameznimi čiščenji lahko vzeli kakšen gospodinjskih del prost dan več.

Ročni parni čistilec je vsestransko uporaben

Ročni parni čistilnikČe se odločimo za nakup čistilne naprave, ki čisti z močjo pare, bomo najverjetneje kupili kar klasičen parni čistilec, torej z dolgim ročajem, s pomočjo katerega bomo primarno na enostaven način očistili talne površine. S pravilno izbiro lahko čistimo različna tla, od lesenih, granitnih, marmornih, laminata, keramičnih ploščic itd. Nekateri izmed produktov omogočajo, da odstranimo ročaj in s tem dobimo precej manjšo in priročno napravo – ročni parni čistilec. Z njegovo uporabo se nam odprejo povsem nova vrata, saj nam poleg čiščenja tal omogoča še marsikaj drugega.

Z različnimi nastavki, ki so ponavadi že vključeni v ponudbo, se lahko lotimo čiščenja sedežnih garnitur, vzmetnic, umivalnikov in sanitarnih armatur, polic, omar, oken, pečice, mikrovalovne pečice, kuhinjskega pulta in še bi lahko naštevali.

Najbolje pri vsem je, da je z ročnim parnim čistilcem uporaba kemičnih čistil običajno povsem odveč, saj ima para to lastnost, da lahko hitro odstrani različne madeže, celo maščobo. Tudi vodni kamen se ne bo dolgo upiral moči pare, vsekakor omembe vredno pa je tudi dejstvo, da bodo zaradi visoke temperature odstranjene pršice, ki pri marsikomu povzročajo alergične reakcije.

Za parni čistilec ne zapravljajmo nepotrebnih visokih zneskov

Če strnemo v celoto, lahko kaj hitro opazimo, da je ročni parni čistilec gospodinjski pripomoček, ki bi zagotovo prišel prav v prav vsakem stanovanju. Le pri izbiri moramo biti nekoliko previdni, kar pa še ne pomeni, da moramo zanj odšteti velike vsote denarja. Marsikje lahko dobimo kakovosten parni čistilec z vso pripadajočo opremo in nastavki že za manj kot 100 €. Po drugi strani pa lahko odštejemo precej več, vendar še zdaleč ni nujno, da bomo z izbiro zadovoljni.

Vsekakor je priporočljivo, da se pred nakupom pozanimamo o izdelku in za mnenje povprašamo prijatelje, ki parni čistilec morda že uporabljajo.

Buldog.si

Spletni portal Buldog.si je namenjen vsem, ki želite izvedeti več o urejanju doma in vrta. Veliko koristnih nasvetov in uporabnih napotkov boste našli tako začetniki kot tudi bolj izkušeni mojstri. Na portalu boste našli precej idej, kako si urediti popoln dom in kako poskrbeti, da bo vaš vrt obradil kar največ sadov. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijetno branje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button