Stenske nalepke za popestritev doma

Verjetno ni človeka, ki se ne bi razveselil svojega novega doma. Samostojnost, svoboda, novi prostori, v večini primerov kar novo poglavje v toku življenja. Vprašanje pa je, koliko časa traja vselitveno veselje in kako hitro nastopi trenutek, ko se nam zopet zdi vse normalno.

Tudi bele stene v stanovanju se nam čez čas pričnejo zdeti nekoliko puste in dolgočasne. V takšnem primeru nam je dandanes na izbiro več rešitev, od slik ali tapet do nanosa novih barv, v zadnjem času pa so izjemno priljubljene tudi stenske nalepke, ki se še posebej čudovito podajo v modernejše domove.

Povpraševanje po stenskih nalepkah se veča

Enostavne poživitve enobarvnih sten se zaveda vse več ljudi, predvsem mlajše in srednje generacije, zato vsekakor ne preseneča, da so stenske nalepke v velikem porastu. Vse več je ponudnikov, pri katerih lahko te modne dodatne kupite, kar hkrati pomeni, da je na izbiro tudi široka paleta različnih vzorcev in motivov.

Mnogo več stenskih nalepk si lahko ogledate tukaj: DEKORATIVNE STENSKE NALEPKE

Dekorativnih nalepk ne prodajajo le v klasičnih trgovinah, temveč tudi v spletnih, kjer nakup običajno lahko izvedete na sledeč način. Izberete motiv, dimenzije in barvo stenske nalepke, sproti pa se vam izpisuje cena, ki je odvisna od izbranih želja, predvsem od velikosti. Pogosto je na voljo tudi možnost za zrcalno postavitev motiva, kar pride v poštev, če bi nalepko namestili na stekleno površino, hkrati pa bi želeli, da bi bil motiv viden z druge strani opazovanja.

Najpogostejši vzorci in motivi stenskih nalepk

Kot smo omenili že v prejšnjem odstavku, je izbira praktično neomejena. Na voljo je cela vrsta vzorcev in motivov, še posebej pa bi lahko izpostavili naslednje stenske nalepke:

  • Abstraktne (neprepoznavne moderne oblike za različne prostore);
  • Znani reki, misli in verzi;
  • Otroške in mladinske (risani junaki, živali, merilni trakovi, idoli, pregovori, vozila);
  • Stenske nalepke z motivi iz narave;
  • Znane osebnosti in junaki iz risanih ali TV serij;
  • Planeti, naravne in geografske znamenitosti ter prestolnice;
  • Kitajske pismenke (večinoma gre za besede, kot so ljubezen, sanje, pogum, vera ipd.);
  • Ure, obešalniki, kuhinjska posoda, luči in drugi predmeti.

Poleg zgoraj naštetih so zelo priljubljene tudi tako imenovane piši-briši stenske nalepke, na katere lahko napišete kar koli želite. Običajno so na voljo v dveh barvah – v temni (pišete s kredami) in v svetli (pišete s flomastri).

Stenske nalepke se nalepi na gladke površine

Morda ste se že odločili, da bi tudi sami radi svoj dom popestrili s kakšno nalepko, zato je smiselno odgovoriti še na vprašanje, kam se jih lahko nalepi. Nalepite jih lahko na praktično vsako gladko površino, torej na steno, les, steklo, plastiko ipd. Prepričajte se le, da gre za visoko kakovosten tisk ter da so tudi same stenske nalepke izdelane iz obstojne folije. Kar pa se tiče montaže, naj vas ne skrbi, ker je povsem enostavna. Pred nakupom se še pozanimajte, če je nalepke možno odstraniti.

In še zadnji nasvet. Glede izbire stenskih nalepk se posvetujte z družino ali partnerjem, saj v stanovanju verjetno ne boste bivali sami.

Buldog.si

Spletni portal Buldog.si je namenjen vsem, ki želite izvedeti več o urejanju doma in vrta. Veliko koristnih nasvetov in uporabnih napotkov boste našli tako začetniki kot tudi bolj izkušeni mojstri. Na portalu boste našli precej idej, kako si urediti popoln dom in kako poskrbeti, da bo vaš vrt obradil kar največ sadov. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijetno branje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close