Ureditev spalnice po Feng shui

Urejanje notranjih in zunanjih delov doma od nas zahteva veliko mero pozornosti. Od tega, kako si bomo uredili svoj bivalni prostor, je namreč odvisno, kako se bomo v domačem okolju počutili in nenazadnje tudi, kako zdravi bomo. Ljudje se pri tem oklepamo številnih načel, med katerimi je vse bolj priljubljeno urejanje stanovanj in ostalih prostorov po metodi Feng shui.

Feng shui (zapisano Fengshui ali Feng Šuj) je starodavno znanje, ki je povezano z razumevanjem narave in vesolja. Na Kitajskem ga razvijajo že šest tisočletij, zanj pa je značilno, da razlaga tudi, kako urediti določen prostor, da se bomo v njem kar najbolje počutili. Ker je spalnica eden od najpomembnejših delov našega doma, si bomo pogledali, kako si je po Feng shui najbolje urediti prostor, v katerem preživimo kar tretjino svojega življenja.

1. V spalnici imejte čim manj stvari

Ker krama zmanjšuje pretok energije v prostorih, je zelo pomembno, da je spalnica urejena, čista in da ne vsebuje odvečnih stvari. V spalnem prostoru torej imejte čim manj stvari. Najbolje je, da imete v njem samo posteljo in dve nočni omarici.

Spalnica s preveč nasičenih stvari sčasoma dobi postan občutek, energija v prostoru namreč povsem stagnira. Vse stvari, ki jih v spalnici ne potrebujete, odstranite.

2. Najpomembnejši je položaj postelje

V spalnici je najpomembnejši položaj postelje. Poskrbite, da postelja ne bo postavljena direktno pod okno, saj to simbolizira pomankanje podpore. Niti je ne postavljajte med vrati in oknom, kajti v tem primeru boste na energetskem prepihu.

Vznožje postelje ne sme nikoli gledati direktno proti vratom. Tak položaj je po Feng shui znan kot položaj mrtveca. Postelja mora biti potisnjena z vzglavjem ob trdno steno. To predstavlja odlično podporo za življenje na sploh. Postelja naj bo tako kot prostor sam pravokotne ali kvadratne oblike. Ne uporabljajte okroglih ali vodnih postelj, ki v prostoru zelo motijo energijo.

3. V spalnico postavite pohištvo z zaobljenimi robovi

Po Feng shui velja, da se je pri nakupovanju potrebno izogibati pohištvu z ostrimi koti, zato bodite pozorni na to, da kupujete pohištvo z zaobljenimi robovi. Še posebej je to pomembno za kose, ki stojijo tik ob postelji, na primer komode in garderobne omare. Slednje naj bodo zaprte, medtem ko spite, saj robovi polic ustvarjajo negativno energijo, ki se po Feng shui imenuje šar či energija.

Enako velja tudi za svetilke, ki jih postavljate na nočne omarice. Poskrbite, da bodo mehko okrogle in zaobljenih oblik.

4. Izogibajte se nekaterih predmetov

V spalnico ne postavljajte ogledal, vode in monitorja:

  1. Če že imate ogledalo, ga pokrijte z blagom ali pa ga raje prestavite v notranji del garderobne omare.
  2. Televizijski sprejemnik ali računalnik ustvarjata elektro magnetno sevanje, ki vam lahko zelo škodi. Če imate v spalnici katero izmed omenjenih elektronskih naprav, jo ponoči izklopite in na ekran namestite tkanino.
  3. Prisotnost vode v spalnici naj bi povzročala vlome ali finančne izgube, zato se izogibajte akvarijev in slik s podobami vode.

Želimo vam veliko zadovoljstva pri urejanju spalnice po Feng shui in prijetno spanje!

Buldog.si

Spletni portal Buldog.si je namenjen vsem, ki želite izvedeti več o urejanju doma in vrta. Veliko koristnih nasvetov in uporabnih napotkov boste našli tako začetniki kot tudi bolj izkušeni mojstri. Na portalu boste našli precej idej, kako si urediti popoln dom in kako poskrbeti, da bo vaš vrt obradil kar največ sadov. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijetno branje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close