Kako odmašiti zamašen odtok?

Prav pri vsakem gospodinjstvu se kdaj pa kdaj pojavi zamašen odtok. To ni nič nenavadnega, saj v odtočnih ceveh pogosto pristanejo različne snovi, ki povzročijo zamašitev. V kuhinji so to najpogosteje maščobe, kavna usedlina in ostanki hrane, v kopalnici pa so pogosto glavni krivec lasje. Na vprašanje, kako odmašiti odtok, lahko prejmete kar nekaj različnih odgovorov, seveda pa vsi načini ne prinesejo enako učinkovitega rezultata.

Za odmašitev odtoka lahko uporabite klasičen vakuumski odmaševalec, najrazličnejša kemična sredstva, vodni sesalnik, cev za odmaševanje odtokov, visokotlačno cev in razne trgovinske pripravke. Prav tako pa lahko zamašen odtok odmašite tudi s popolnoma naravnimi sredstvi, ki jih lahko enostavno pripravite kar doma. Eden izmed najuspešnejših načinov je odmaševanje odtoka s soda bikarbono in kisom.

Odmašitev odtoka s soda bikarbono in kisom

Soda bikarbonaNajprej bi radi poudarili, da v odtok nikar ne zlivajte agresivnih kemičnih sredstev, saj gre največkrat za strupene snovi. Pomislite na okolje in se nad zamašen odtok raje spravite z doma pripravljenim naravnim sredstvom. Uporabite sodo bikarbono in alkoholni kis, saj boste s tem težavo rešili hitro in učinkovito, na zdravju prijazen način, poleg tega pa za odmašitev odtoka ne boste po nepotrebnem zapravljali denarja za draga čistila in pripomočke.

Preizkusite enega izmed dveh načinov:

  1. V odtok stresite tri čajne žličke soda bikarbone, nato vlijte še 2 dl alkoholnega kisa (če ga nimate, lahko uporabite tudi jedilni kis, ki ima precej močnejši vonj) in počakajte, da reakcija opravi svoje. Po vsej verjetnosti bo zadostovalo že 30 minut, ne bo pa nič narobe, če počakate dlje. Nato v zamašen odtok zlijte večjo količino tople ali, še bolje, vroče vode.
  2. Odmašitev odtoka s sodo bikarbono in kisom lahko poteka tudi malce drugače. Pričnete enako, torej tako, da v odtok stresete nekaj žličk soda bikarbone, nato pa pripravite mešanico kisa in in vrele vode. Uporabite približno 1 dl alkoholnega kisa (zopet velja, da če le-tega nimate, lahko uporabite kuhinjskega), in 5 dl vrele vode. Ker do reakcije pride takoj, lahko mešanico kar hitro zlijete v zamašen odtok in počakate vsaj pol ure. Nato pa, enako kot v prejšnjem primeru, odtok dobro sperete še z vročo vodo.

Buldog.si

Spletni portal Buldog.si je namenjen vsem, ki želite izvedeti več o urejanju doma in vrta. Veliko koristnih nasvetov in uporabnih napotkov boste našli tako začetniki kot tudi bolj izkušeni mojstri. Na portalu boste našli precej idej, kako si urediti popoln dom in kako poskrbeti, da bo vaš vrt obradil kar največ sadov. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijetno branje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button